Second opinion na auto ongeluk - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

Klantverhaal Edwin

Edwin komt bij ons voor een second opinion na een heftig auto ongeluk

Edwin stapt in de auto bij een vriend. Zijn vriend heeft te veel gedronken, maar dat weet Edwin niet. Hij rijdt tegen een boom en Edwin raakt zwaargewond aan onder meer zijn nek, rug, sleutelbeen en arm. Het ongeluk veroorzaakt ook een hersenbloeding.

Behalve lichamelijke klachten zijn er ook forse psychische gevolgen, zoals onzekerheid, vermoeidheid, angst, geheugenproblemen en slecht slapen. Edwin neemt na het ongeval contact op met een andere letselschade advocaat om de schadevergoeding vast te stellen en te krijgen. Dat lijkt redelijk goed te gaan en Edwin ontvangt de eerste voorschotten. Hoewel hij hier wel vaak zelf om moet vragen bij zijn advocaat. Maar na een jaar gaat het steeds moeizamer.

Door het hersenletsel is het moeilijk aan te tonen hoe zijn toekomst er zonder ongeval had uitgezien.

Door het hersenletsel is het moeilijk aan te tonen hoe zijn toekomst er zonder ongeval had uitgezien.

De verzekeraar wil niet meer betalen

De verzekeraar van de tegenpartij wordt steeds terughoudender in het overmaken van de voorschotten. Er ontstaat ook een medische discussie tussen de medisch adviseurs, dat wil zeggen: de medisch adviseur van de verzekeraar en de medisch adviseur van de letselschade advocaat van Edwin. Hun oordeel over de toestand van Edwin is namelijk verschillend.

 

 

Waarom?

Edwin was bezig met een opleiding tot verpleegkundige, maar door zijn letsel ziet hij zich niet meer werken in dat beroep. Daarom gaat hij werken als kapper, wat minder inkomsten oplevert. Zijn advocaat doet een voorstel om de schade door zijn arbeidsongeschiktheid te vergoeden. Maar de verzekeraar weigert dit voorstel te accepteren. De verzekeraar zegt dat Edwin gewoon als verpleegkundige kan werken. Er ontstaat een discussie over de vraag wat Edwin nog wel en niet kan.

Onze cliënt Edwin, slachtoffer van een verkeersongeval

Onze cliënt Edwin, slachtoffer van een verkeersongeval

Verhaal gaat verder onder foto

Bijna een rechtszaak

Het lijkt een rechtszaak te gaan worden. Maar Edwin neemt uiteindelijk contact met ons op: wij nemen de zaak over en stellen mediation voor, om zonder rechtszaak er samen uit te komen. De verzekeraar gaat hiermee akkoord. Een dag lang zit een jurist van Helder samen met Edwin om de tafel met de verzekeraar van de tegenpartij. Hier komen nieuwe voorstellen uit, waar Edwin tevreden mee is. Zo is er geen rechtszaak nodig en komt er een einde aan een langslepend verhaal over de schadevergoeding.

 

 

Overweeg jij een second opinion?

Bekijk onze pagina over second opinion en neem gerust contact met ons op om je twijfels of zorgen te bespreken. Wij denken graag met je mee. Dit kost je niets.