Aangereden op het zebrapad - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

Klantverhaal José

José wordt tijdens de hond uitlaten aangereden op het zebrapad

José laat haar hond uit in haar dorp. Op het zebrapad wordt zij geschept door een auto: de bestuurder had haar niet gezien door de zon die in zijn ogen scheen. José vliegt door de lucht en komt verderop hard neer.

Hierbij breekt ze haar heup en haar enkel, de laatste op meerdere plaatsen. Ze ligt wekenlang in het ziekenhuis en ondergaat twee operaties. Hierna volgt nog een verblijf van zes weken in een revalidatiecentrum. Aan het thuisfront moet er van alles worden geregeld. José was normaliter ook mantelzorger voor haar man met MS. Gelukkig kan hun zoon dit tijdelijk overnemen.

Ze ligt wekenlang in het ziekenhuis en ondergaat twee operaties.

Ze ligt wekenlang in het ziekenhuis en ondergaat twee operaties.

Krukken

Er moet ook een huishoudelijke hulp komen, want José verzorgde het huishouden helemaal zelf. Daarnaast zijn er tal van hulpmiddelen nodig: een bed in de woonkamer voor als José weer thuiskomt, krukken, een douchekruk, een scootmobiel, etc.

Onze cliënt José, slachtoffer van verkeersongeval, aangereden door auto tijdens hond uitlaten

Onze cliënt José, slachtoffer van verkeersongeval, aangereden door auto tijdens hond uitlaten

Verhaal gaat verder onder foto

Wat regelen wij voor José?

Samen met een buitendienstmedewerker (schaderegelaar) van de verzekeraar brengen wij een persoonlijk bezoek aan José. Zo brengen we de schade goed in kaart en kijken we wat we voor José en haar man kunnen betekenen. In dat gesprek regelen we onder andere het volgende:

  • inzetten van de Letselschade Hulpdienst, die er onder meer voor zorgt dat er een huishoudelijke hulp komt
  • een vergoeding voor de uren die hun zoon aan het huishouden en verzorging besteed
  • een vergoeding van medische kosten, zoals het eigen risico van de zorgverzekering en de facturen die niet worden vergoed door de zorgverzekering
  • de huurkosten voor hulpmiddelen als de scootmobiel, de krukken, de aanschaf van de douchekruk, wc-verhoger, etc.
  • vergoeding van de hovenier om haar grote tuin te onderhouden, iets wat ze zelf altijd heeft gedaan.

Nieuwe heup

Na een jaar krijgt José een nieuwe heup door het ongeval. Er volgt opnieuw een revalidatie, en weer worden er kosten gemaakt en is er extra hulp nodig. Ook hierin hebben we José bijgestaan. Inmiddels is José weer zo goed als de oude, al zal ze bepaalde dingen nooit meer kunnen, zoals langere stukken wandelen.

 

 

Heb jij een ongeluk gehad in het verkeer?

Dan heb je vaak recht op een schadevergoeding. Wij nemen je al het regelwerk uit handen en zorgen voor een zo gunstig mogelijke schadevergoeding. Bekijk onze pagina over verkeersongevallen en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.