Letsel door een hond - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

Klantverhaal Leah

Leah wordt omver gelopen door een hond en breekt haar vinger

Als Leah in het park loopt, wordt zij uit het niets aangevallen door een loslopende hond. Ze valt op de grond en breekt hierbij haar vinger. Dit geneest helaas niet zomaar. Eerst worden twee schroeven in haar vinger geplaatst. Later moet ze een tweede operatie ondergaan door een ontsteking aan de vinger. Daarna volgen meerdere bezoeken aan een fysiotherapeut om de vinger weer goed te kunnen bewegen.

Door het letsel kan Leah niet al haar taken op haar werk uitvoeren en niet zoveel uren werken. Daarom wordt Leah voor 50% ziek gemeld. Doordat zij in de zorg werkt, loopt ze haar onregelmatigheidstoeslagen en overuren mis. Hierdoor heeft zij een aantal maanden minder inkomen. Door haar financiële situatie kan Leah de kosten van de fysiotherapie niet betalen.

Door het letsel kan Leah een tijdje haar werk niet doen.

Door het letsel kan Leah een tijdje haar werk niet doen.

Discussie

Tijdens ons kennismakingsgesprek leggen we Leah uit dat ze recht heeft op een schadevergoeding. We stellen de eigenaar van de hond aansprakelijk. Zijn verzekeraar wijst de aansprakelijkheid af. Wij gaan in discussie, de verzekeraar erkent alsnog de aansprakelijkheid en moet de schade vergoeden. Daarna zorgen we ervoor dat Leah meteen een voorschot krijgt, zodat ze naar de fysiotherapeut kan. Ook het eigen risico van de zorgverzekering is onderdeel van de schadevergoeding: dit bedrag hoeft ze niet zelf te betalen.

Cliënt Leah, slachtoffer met letsel door een dier met haar telefoon

Cliënt Leah, slachtoffer met letsel door een dier met haar telefoon

Verhaal gaat verder onder foto

Leah krijgt een mooi bedrag aan smartengeld

Na een aantal maanden fysiotherapie herstelt de vinger van Leah gelukkig goed. Zij kan weer volledig aan de slag op haar werk en wij kunnen de zaak voor haar afronden. We regelen een mooi bedrag aan smartengeld voor haar voor de pijn, het ongemak en verdriet dat zij heeft gehad door het letsel.

 

 

Heb jij letsel door een huisdier van een ander?

Je hebt vaak recht op een schadevergoeding als je letsel oploopt door het huisdier van een ander. Wij nemen je al het regelwerk uit handen en zorgen voor een zo gunstig mogelijke schadevergoeding. Bekijk onze pagina over letsel door een dier en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.