Blijvend last na bedrijfsongeval - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

Klantverhaal Dirk

Dirk heeft blijvend last na inademing van schadelijke stoffen op werk

Dirk is aan het werk als er een zwaveltank in brand vliegt. Hierdoor loopt hij ernstige klachten aan zijn luchtwegen op. Als Dirk aankomt op de plek waar hij aan het werk moet, hangt er een soort rookwolk. Eerst zoekt hij er niet veel achter, er lopen tenslotte nog steeds mensen rond op het terrein. Dirk gaat dus ook maar aan de slag.

Al gauw krijgt hij last van zijn luchtwegen en voelt hij zijn ogen branden. Even later hoort hij dat er een zwaveltank in brand staat. Pas dan beseft Dirk dat hier zijn klachten vandaan komen. Het bedrijf waar Dirk aan het werk was, heeft niet op tijd maatregelen genomen om de medewerkers te beschermen. Daarom zijn zij aansprakelijk voor de schade van Dirk. Jaren later heeft Dirk nog steeds last van zijn luchtwegen.

Jaren later heeft Dirk nog steeds last van zijn luchtwegen.

Jaren later heeft Dirk nog steeds last van zijn luchtwegen.

Veel stress en onzekerheid

Kort na het ongeval schakelt Dirk onze hulp in. Wij stellen de opdrachtgever van de werkgever van Dirk aansprakelijk voor de schade. Helaas wijst de verzekeraar van de opdrachtgever de aansprakelijkheid af en is een maandenlange discussie nodig om de schade te verhalen. Ook de eigen werkgever van Dirk is niet blij dat hij de opdrachtgever aansprakelijk heeft gesteld, want hierdoor komt de relatie met de opdrachtgever in gevaar. Door dit alles zit Dirk met veel onzekerheid, stress en spanning thuis. Hij maakt veel (medische) kosten door het bedrijfsongeval, maar hij wilt ook de band met zijn werkgever goed houden. Dit dubbele probleem zien we vaker bij bedrijfsongevallen en begrijpen we als geen ander.

 

 

Voorschot

Wij staan Dirk vanaf het begin af aan bij en ondersteunen en ontzorgen hem bij het verhalen van de schade. We zorgen ervoor dat Dirk zo snel mogelijk een voorschot krijgt voor de eerste kosten die hij al heeft gemaakt. Denk aan medische kosten, reiskosten, maar ook aan verlies aan verdienvermogen. We verzamelen medische informatie en leggen dit voor aan onze medisch adviseur. Steeds als Dirk nieuwe kosten maakt, zorgen we weer voor een aanvullend voorschot.

Dirk, een slachtoffer van een bedrijfsongeval

Dirk, een slachtoffer van een bedrijfsongeval

Verhaal gaat verder onder foto

Blijvende luchtwegklachten

Na een paar jaar is duidelijk dat de luchtwegklachten van Dirk blijvend zijn. In overleg met Dirk dienen we een regelingsvoorstel in bij de verzekeraar. Hierin houden we onder andere rekening met toekomstige schade en smartengeld. Na flinke discussie met de verzekeraar, bereiken we een regeling waar Dirk erg tevreden mee is. Zijn schade, ook die voor de toekomst, is gedekt.

 

 

Heb jij letsel opgelopen op je werk?

Dan heb je vaak recht op een schadevergoeding. Wij ontzorgen je en regelen een zo gunstig mogelijke schadevergoeding. Bekijk onze pagina over bedrijfsongevallen en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.