Letselschade door een bedrijfsongeval

  • Direct gratis hulp en advies
  • Altijd persoonlijke begeleiding
  • Professionele letselschadespecialisten
  • Volledige ontzorging

Je leven staat op z’n kop na een bedrijfsongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje, zeker op de werkvloer. Als er sprake is van letselschade maakt dat het geheel nóg vervelender en lastiger. De werkgever of opdrachtgever is in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die werknemers ondervinden. De praktijk leert dat het contact hierover moeizaam kan verlopen. Gelukkig helpt Helder bij Letselschade jou graag bij het aansprakelijk stellen en het vaststellen van het schadebedrag.

Helderheid in 4 stappen

1

Gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen jouw zaak.

2

Onderzoek

We stellen je werkgever aansprakelijk wanneer dit aan de orde is.

3

Helder

We onderhouden contact met jou en de verzekeraar van je werkgever.

4

Vergoeding

We verhalen de schade en helpen je weer op weg.

Afspraak maken

Wanneer is de werkgever aansprakelijk?

Een werknemer of zzp’er heeft wettelijk gezien recht op bescherming. De gevallen waarin een werkgever aansprakelijk is voor letselschade, staan beschreven in het burgerlijk wetboek. Daarin staat dat een werkgever alles moet doen wat redelijk is om te voorkomen dat een werknemer schade lijdt tijdens het werk. De werkgever heeft dus een zorgplicht naar zijn werknemers.

 

Wat is zorgplicht?

Deze zorgplicht gaat erg ver. De werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek en voor veilige machines, maar ook instructies geven aan werknemers hoe ze veilig moeten werken en controleren of werknemers zich hier ook aan houden.

 

Zorgplicht en werkgeversaansprakelijkheid

Als er dan toch een ongeval gebeurt, hoeft de werknemer alleen te bewijzen dat er een ongeval heeft plaatsgevonden. Hierop moet de werkgever bewijzen dat hij heeft voldaan aan de zorgplicht. Dit is meestal niet eenvoudig, omdat het lastig is om te bewijzen dat hij niets fout heeft gedaan.

Het is onze ervaring dat verzekeraars van werkgevers vaak onder de aansprakelijkheid uit proberen te komen en de letselschade niet willen vergoeden. Na discussie met een van onze juristen wordt de schade bijna altijd volledig vergoed.

Voorbeelden van werkgeversaansprakelijkheid

Wanneer is de werkgever aansprakelijk? We zetten een paar voorbeelden van een arbeidsongeval op een rijtje.

 

Eigen schuld?
Je werkgever vindt dat het ongeval jouw eigen schuld is, omdat je al 30 jaar ervaring hebt en dus beter zou moeten weten. Het lijkt alsof dat in jouw nadeel is. De rechter denkt hier echter anders over, want die vindt dat juist bij een ervaren kracht verkeerd gebruik van bijvoorbeeld een machine erin kan sluipen. De werkgever dient je dan juist scherp te houden.

Eenzijdig ongeluk tijdens werk?
Je bent onderweg naar een klant met je eigen auto en krijgt een eenzijdig ongeluk. Ook hier is de werkgever aansprakelijk.

Persoonlijk gesprek

Ben je uitgegleden of gevallen tijdens je werk? Is je hand in een machine gekomen tijdens het werk? Of heb je een snijwond opgelopen op het werk? Elk bedrijfsongeval is anders.

Bel ons vrijblijvend om de mogelijkheden voor jouw specifieke geval te bespreken of maak een afspraak.

Onze juristen kunnen meestal al in een eerste gesprek een goede inschatting geven van de haalbaarheid van jouw zaak.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.

Bel Omid

Letselschade expert

Zal ik je even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug.