Letselschade door een bedrijfsongeval - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

KIJK WEER VOORUIT

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Op de werkvloer kan zo maar iets gebeuren. Wist je dat de werkgever of opdrachtgever vaak aansprakelijk is voor de schade die je oploopt door een bedrijfsongeval? Een bedrijfsongeval kan ook gebeuren in het verkeer, op weg naar een klant. Of tijdens een teamuitje, op locatie bij een klant, enzovoorts. Goed om te weten: als je een ongeval krijgt tijdens werktijd, is er vaak sprake van een bedrijfsongeval.

Ga naar verhalen

Wanneer is de werkgever aansprakelijk?

Eigen schuld

Je werkgever vindt dat een ongeval met een machine jouw eigen schuld is, omdat je al 30 jaar ervaring hebt. Maar een rechter vindt dat je als ervaren werknemer vaak minder goed oplet, omdat er routine is ontstaan. En dat is niet jouw schuld. Het is de taak van de werkgever om werknemers scherp te houden en te blijven wijzen op mogelijk gevaar.

 

Eenzijdig verkeersongeluk tijdens werk

Je bent onderweg naar een klant met je eigen auto en krijgt een eenzijdig ongeluk. Hierbij zijn geen andere mensen betrokken. Ook in dit geval is de werkgever aansprakelijk.

Ongeluk tijdens je werk

Je hoeft niet te bewijzen wat precies het ongeluk veroorzaakte. Het belangrijkste is dat de activiteit waarbij je schade opliep, te maken heeft met je werk. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld: je bent uitgegleden op je werk of van de trap gevallen. Of je bent gewond geraakt door een machine op je werk.

 

Een ongeluk buiten het normale werk

Een ongeluk kan ook gebeuren tijdens een bedrijfsuitje of buiten je werktijd. Als er een link is tussen je werk en het ongeluk, dan kan je baas nog steeds aansprakelijk zijn.

WIJ REGELEN HET

Wij zorgen ervoor dat de schade bijna altijd wordt vergoed

Het is onze ervaring dat er vaak discussie is over de aansprakelijkheid in dit soort zaken. Na overleg met een van onze juristen wordt de schade bijna altijd volledig vergoed. Twijfel je of jij recht hebt op een schadevergoeding?

Neem contact op

Helderheid in 4 stappen

1

Gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen jouw zaak. Wat is er gebeurd?

2

Onderzoek

We stellen je werkgever aansprakelijk wanneer dit aan de orde is.

3

Helder

We onderhouden contact met jou en de verzekeraar van je werkgever.

4

Vergoeding

We zorgen dat je schade wordt vergoed en helpen je weer op weg.

Veelgestelde vragen

Klantverhalen

Voorbeelden uit de praktijk

01

Dirk

02

Ronald

03

Wesley

CONTACT

Een persoonlijk gesprek?

Elk bedrijfsongeval is anders. Heb jij een ongeval op je werk of tijdens werktijd gehad en wil je je werkgever aansprakelijk stellen? Neem dan contact met ons op!

  • Ook als je het nog niet zeker weet. Het eerste gesprek is altijd gratis en je zit nergens aan vast.
  • Je weet dan meteen of er kansen zijn voor een snelle en goede aanpak van je zaak.
  • Kies je voor ons? Dan helpen we je gratis verder. Onze kosten worden namelijk betaald door de verzekeraar die aansprakelijk is.

Meer weten? Vul het formulier hiernaast in. En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Bellen kan ook: 085-0653149

Vraag een vrijblijvend gesprek aan