Medewerker aan het woord: Laurens Stam - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

MEDEWERKER AAN HET WOORD

Medewerker aan het woord: Laurens Stam

Laurens Stam is letselschadejurist bij Helder bij Letselschade. Dat bevalt hem goed! “Helder biedt écht maatwerk, voor cliënten en medewerkers. We behandelen minder zaken, waardoor je meer tijd hebt voor cliënten en beter werk kunt leveren. Bovendien kun je rekenen op goede faciliteiten en leuke collega’s. Kortom: hier vind je alles om optimaal als letselschadejurist te kunnen werken.”

Laurens Stam is getrouwd en vader van twee zoontjes. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht. Na zijn opleiding heeft hij, naast zijn werk, een jaar veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan. In mei 2012 ging Laurens als letselschadejurist aan de slag op de afdeling Letsel van een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Daar ontmoette hij Jan van den Berg en Alexander Begheyn. “Nadat zij Helder bij Letselschade begonnen, ben ik hen altijd blijven volgen. De cliëntgerichte aanpak van Helder sprak mij erg aan. Toen in 2019 de mogelijkheid ontstond om als letselschadejurist bij hen te komen werken, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.”

 

 

Ontspannen sfeer

Vertrouwen, vrijheid en collegialiteit: die kenmerken zie je volop terug binnen de organisatie. Laurens vertelt: “We hebben drie fijne kantoren in Leusden, Rijswijk en Arnhem. Ook is het mogelijk om vanuit huis te werken. Het contact met collega’s is goed en de sfeer ontspannen. We lunchen samen, lopen dagelijks een rondje door de omgeving en spelen samen tafelvoetbal. Mijn baan bij Helder is bovendien goed te combineren met mijn jonge gezin: er is ruimte om parttime te werken. Zo ben ik zelf op donderdag vrij om voor mijn kinderen te zorgen.”

“Bij Helder krijg je veel vrijheid én ontwikkelmogelijkheden”

“Bij Helder krijg je veel vrijheid én ontwikkelmogelijkheden”

Elke dag is anders

“Als letselschadejurist is elke dag anders”, vervolgt Laurens. “De meeste dagen start ik om een uur of 9 op kantoor. Eerst drink ik een kop koffie en maak ik een praatje met collega’s. Ik zet mijn computer aan, bekijk mijn binnengekomen berichten en zet op een rij wat er die dag moet gebeuren. Daarna ga ik aan de slag, te beginnen met de belangrijkste taak. Ongeveer eens per week staat er een bezoek aan een cliënt op de planning, zoals een kennismakingsgesprek.”

 

 

Vrijheid en vertrouwen

“Het leukste aan mijn werk? Mensen helpen! Als letselschadejurist kun je écht iets betekenen voor mensen die iets vervelends hebben meegemaakt. Bij Helder kun je dit bovendien in een hele prettige werkomgeving doen. Jan en Alexander vertrouwen erop dat je je werk goed doet. Dat je net zoals zij gaat voor het beste resultaat. Daarbij geven ze je de vrijheid om zelf je tijd in te delen en zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo heb ik de Leergang Personenschade Zwaar Letsel kunnen volgen.”