Wat als de verzekeraar van de tegenpartij niet reageert bij een auto-ongeluk?

Het is al vervelend genoeg als je aan een auto-ongeval lichamelijk letsel hebt overgehouden. Als de partij die aansprakelijk is niet goed communiceert of zelfs helemaal niets van zich laat horen, maakt dat de zaak alleen maar slepender. Zelf zit je niet te wachten op nog meer stress en geregel. Toch wil je graag de (ziekte)kosten kunnen verhalen. Gelukkig kunnen we je goed helpen in deze situatie.

Blog gaat verder na de afbeelding

Maak gebruik van de schadeverzekering inzittenden (SVI)

Bij het afsluiten van je autoverzekering heb je de keuze om een extra schadeverzekering inzittenden (SVI) af te sluiten. Via deze verzekering heb je aanvullende kosten gedekt, waarbij het niet uitmaakt wie het auto-ongeluk veroorzaakt heeft. Ook in het geval dat jij geen schuld hebt, keert jouw verzekering dus uit. Uiteindelijk gaat jouw verzekeringsmaatschappij de kosten verhalen op de verzekering van de tegenpartij. Als tegenpartij aansprakelijkheid erkend heeft, kun je ervoor kiezen om jouw verzekeraar de zaak verder voor je af te laten handelen.

laurens

“We begrijpen dat je niet dagelijks met deze zaken te maken hebt.”

Welke zaken vallen er onder de SVI?

De volgende zaken worden vaak gedekt door een SVI:

  • Medische kosten;
  • Kosten voor hulp (denk aan zorgkosten of hulp in de huishouding);
  • Misgelopen salaris of omzet;
  • Rechtsbijstand en belangenbehartiging;
  • Smartengeld

Wat er precies van de bovenstaande kosten gedekt wordt, is afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Ook kan het zo zijn dat je niet de volledige kosten uitgekeerd krijgt, maar een vergoeding tot een bepaald maximumbedrag.

Hulp bij aanspreken van SVI

We begrijpen dat je niet dagelijks met deze zaken te maken hebt. En áls je ermee te maken krijgt, heb je andere dingen aan je hoofd dan de afhandeling van het verzekeringswerk. Daarom helpen we je graag om alles in goede banen te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.