Laurens Stam - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

MAAK KENNIS MET

Laurens Stam

Als zwaar letsel-behandelaar doe ik complexe zaken die vaak lang duren. Het gaat om ongevallen met grote gevolgen. Overlijden bijvoorbeeld, en medische incidenten. Het lijkt vaak alsof een fout van een arts al genoeg bewijs is voor aansprakelijkheid. Helaas zit dit anders in elkaar.

Expertise

Icoontje van een gebouw
Bedrijfsongeval
Icoontje van een hond
Letsel door een dier
Icoontje van een koffer
Letselschade ondernemers
Icoontje van een vergrootglas
Second opinion
Icoontje van een koffer met een rood kruis erop
Medische fout
Icoontje van een auto
Verkeersongeval

"In zo'n drama ben je extra blij als je een goede schadevergoeding kunt regelen"

Je moet namelijk aantonen dat een arts ‘verwijtbaar medisch onzorgvuldig’ handelde. Dat kan best lastig zijn. Daarom vragen we eerst advies van een medische professional. Als deze van mening is dat het zin heeft, gaan we ervoor. De zaken die ik onder mijn hoede krijg zijn uitdagend, soms heftig en heel verschillend van elkaar. Die afwisseling vind ik prettig, het houdt mijn blik open. Een medisch incident dat me bijblijft ging over een man die een kaakoperatie kreeg in een academisch ziekenhuis. De kaakchirurg had donorbot voor de kaak

uit de schedel gehaald, maar daar ontstond een infectie. De infectie werd verwijderd, maar toen groeide er littekenweefsel. Hierdoor kreeg de man epileptische aanvallen, wat hem volledig arbeidsongeschikt maakte. Er volgde drie jaar discussie met het ziekenhuis, en een onafhankelijk oordeel van een andere kaakchirurg. Toen pas erkende het ziekenhuis aansprakelijkheid en heeft het de schade vergoed. In een drama als dit ben je extra blij als je een goede schadevergoeding kunt regelen.