Georgina Geertsema - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

MAAK KENNIS MET

Georgina Geertsema

Eerst werkte ik als arbeidsjurist in het strafrecht. Maar dan heb je weinig mogelijkheden om kosten te verhalen. Letselschade valt onder civiel recht, dan zijn er veel meer manieren om iemand te helpen. Daarom heb ik de overstap gemaakt.

Expertise

Icoontje van een gebouw
Bedrijfsongeval
Icoontje van een hond
Letsel door een dier
Icoontje van een auto
Verkeersongeval
Icoontje van een vergrootglas
Second opinion

"Goede communicatie met de mensen om wie het gaat, dat staat bij mij voorop"

In de wereld van letselschade kan ik mensen veel beter bijstaan, merk ik. In een strafzaak kun je alleen een bedrag voor schadevergoeding eisen, en de rechter bepaalt of je dat krijgt of niet. Bovendien heb je in een strafzaak altijd te maken met een verdachte. Het is altijd afwachten of verdachte veroordeeld wordt en een strafzaak kan soms een langslepend proces zijn. Hier onderhandel je als jurist met een verzekeraar, en dat biedt veel meer kansen.

Goede communicatie met de mensen om wie het gaat, dat staat bij mij voorop. Soms neem ik een zaak over en krijg ik een dossier onder ogen dat al maanden niet is bijgewerkt. Mensen vertellen dan ook vaak dat ze al heel lang niets hebben gehoord. Dat zal mij niet gebeuren. Mijn collega’s staan hier hetzelfde in: het belang van de cliënt komt op één. Naast mijn werk houd ik van flinke reizen: hoe verder, hoe beter. Vooral Azië en Zuid-Spanje: de sfeer, het eten, de mensen, geweldig.