Erik Alink - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

MAAK KENNIS MET

Erik Alink

Rekenmodellen maken voor het management en voor verschillende soorten schades, dat is mijn specialisatie. Met de rekenmodellen voor schades ondersteun ik de juristen, zodat zij gemakkelijk goede berekeningen kunnen maken voor letselschades. Dit doe ik door de bestaande interne rekentools uit te breiden. Daarnaast verzorg ik de financiële administratie.

"Bij Helder werkt een fijne club mensen die zorgvuldig met elkaar omgaan"

Ik ben een echte rekenaar: geef mij maar Excel, of Google sheets, waar ik nu bij Helder mee werk. Schadeberekeningen maken is behoorlijk complex. Er zijn allerlei factoren die over de jaren heen doorwerken, zoals inflatiecorrectie en de kansen op in-leven-zijn (en dus het bedrag nodig hebben). Ik heb het in mijn werk altijd belangrijk gevonden dat ik moreel gezien aan de goede kant sta. Eerder werkte ik onder meer lang bij Vereniging Eigen Huis. In die hoedanigheid was ik

ook als rekenaar betrokken bij stichting Verliespolis in het ‘woekerpolis-dossier’. Ook bij Helder voel ik dat iedereen graag ‘het goede’ wil doen. Daarnaast het is een fijne club mensen die zorgvuldig met elkaar omgaan. In zo’n werksfeer floreer ik het beste. Daarbuiten ben ik vaak te vinden op de tennisbaan, competitie en toernooitjes zijn wel aan mij besteed. Op andere momenten pak ik graag een filosofisch getint boek erbij, om de wereld en mijzelf even in rust te kunnen beschouwen.