Alexander Begheyn - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

MAAK KENNIS MET

Alexander Begheyn

Vanaf het begin hebben mede-directeur Jan en ik gekozen voor een andere aanpak: minder zaken per medewerker en heel goed luisteren naar elk slachtoffer. Dat zorgt voor snellere afhandeling en beter resultaat, was onze overtuiging. Het was een risico om zaken anders aan te pakken, maar intussen is duidelijk dat het in de praktijk inderdaad zo werkt.

Expertise

icoontje van een gebouw
Bedrijfsongeval
Icoontje van een hond
Letsel door een dier
icoontje van een koffer
Letselschade ondernemers
Icoontje van een vergrootglas
Second opinion
Icoontje van een auto
Verkeersongeval

"De beste oplossing is altijd de oplossing waar cliënten mee verder kunnen"

Als we een zaak overnemen, vertellen mensen vaak hoe slecht het contact eigenlijk was met de eerdere belangenbehartiger. Dat blijft me verbazen. Communicatie is alles in dit vak. Daarom doe ik zo min mogelijk per mail of brief, Ik zit het liefst aan tafel of aan de telefoon. Waarom? Je krijgt zo veel sneller inzicht in de belangen van alle partijen. En die gaan voorbij de standpunten, waar een zaak vaak in blijft hangen. Stel je de belangen voorop, dan komen ook creatieve oplossingen in beeld. Vaak kun je dan alsnog een langslepende kwestie in goede

harmonie oplossen. Wat ik intussen wel heb geleerd: de beste oplossing is altijd de oplossing waar cliënten mee verder kunnen. Voor hen is het vaak een flinke psychische belasting, bovenop alle narigheid van het ongeval zelf. Als jurist zie ik vaak de mogelijkheden in een zaak en kun je bijna altijd verder met een zaak. Maar als het slachtoffer tevreden is met de uitkomst, moet je de zaak niet verder pushen om er nóg meer voor hen uit te halen. Daar help je ze niet mee. Dat hoort ook bij goed luisteren: het gaat altijd om hen, nooit om jou.