Letselschade door een verkeersongeval - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

KIJK WEER VOORUIT

Verkeersongevallen: schade en klachten

Een aanrijding gehad? Of een verkeersongeluk? Ongelukken in het verkeer zijn er helaas elke dag. Er is vaak schade aan je auto, brommer of fiets, maar je kunt ook lichamelijke en/of psychische klachten hebben. Je moet van alles regelen en de kosten lopen al gauw op. Wij helpen je graag verder en ontzorgen je, zodat jij je kunt richten op jouw herstel.

Ga naar verhalen

Wanneer kun je je schade vergoed krijgen?

Aansprakelijke partij

Als iemand het ongeval heeft veroorzaakt, dan is deze persoon er schuldig aan. Deze persoon noemen we de tegenpartij of de aansprakelijke partij. We kunnen de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij aansprakelijk stellen. Zij vergoeden dan jouw (letsel)schade. Wij zoeken voor je uit wie we aansprakelijk moeten stellen om jouw schade te verhalen.

 

Eigen schuld?

Was je zelf de bestuurder, en heb je het ongeval zelf veroorzaakt? Dat kan helaas ook gebeuren. Er bestaat een schadeverzekering voor de bestuurder en andere mensen in het voertuig (inzittenden). Zo’n verzekering heet een Schadeverzekering voor Inzittenden (of ook wel een SVI-dekking genoemd). Heb je die? Dan kun je de schade vergoed krijgen. In dit geval via je eigen verzekeringsmaatschappij. Het maakt dan niet uit of je zelf het ongeval hebt veroorzaakt. In je verzekeringspolis staat of je een SVI-dekking hebt.

Reed iemand anders?

Zat je in de auto bij iemand en kregen jullie een ongeval? Of zat je achterop de motor of scooter bij iemand? In dat geval kon je er niks aan doen dat het ongeval gebeurde, dit noemen we een schuldloze derde. Daarom kun je de schade vergoed krijgen via de verzekering van de bestuurder, of van de tegenpartij als deze schuld heeft. Hierover schreven we een blog.

 

Slechte weg of stoep

Je kunt ook een ongeval krijgen doordat een weg of stoep slecht is onderhouden, zoals een gat in de weg of slechte verlichting, slechte/geen zichtbare lijnen op de weg, een voorwerp op de weg, vallen of struikelen door losliggende stoeptegels of een gat of kuil, vallen met de fiets door een slecht zichtbaar obstakel (bijvoorbeeld een stenen paaltje dat niet te zien is in het donker) of door een gat of kuil. In dit geval onderzoeken we of de beheerder van de weg aansprakelijk is. Dit is een gemeente, provincie of waterschap.

WIJ REGELEN HET

Hoe kunnen wij je helpen?

Is er ook sprake van letselschade, dus lichamelijk en/of psychisch letsel door het ongeval? Dan kun je een letselschadejurist van ons inschakelen. Wij zorgen voor de vergoeding van jouw letselschade en we ondersteunen je in het soms lange proces met de verzekeraar. Dit kost jou niets.

Neem contact op

Helderheid in 4 stappen

1

Gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen jouw zaak.

2

Onderzoek

We onderzoeken wie we aansprakelijk kunnen stellen.

3

Helder

We onderhouden contact met jou en de verzekeraar.

4

Vergoeding

We zorgen dat je schade wordt vergoed en helpen je weer op weg.

Veelgestelde vragen

Klantverhalen

Voorbeelden uit de praktijk

01

Diane

02

Frans

03

José

CONTACT

Een persoonlijk gesprek?

Een hersenschudding, nekpijn, rugpijn of een whiplash door een verkeersongeluk, achterop aanrijding of kettingbotsing. Elke verkeersongeval is anders. Wil je weten of en hoe je de schade vergoed kunt krijgen? Neem contact met ons op!

  • Ook als je het nog niet zeker weet. Het eerste gesprek is altijd gratis en je zit nergens aan vast.
  • Je weet dan meteen of er kansen zijn voor een snelle en goede aanpak van je zaak.
  • Kies je voor ons? Dan helpen we je gratis verder. Onze kosten worden namelijk betaald door de verzekeraar die aansprakelijk is.

Meer weten? Vul het formulier hiernaast in. En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Bellen kan ook: 085-0653149

Vraag een vrijblijvend gesprek aan