Letsel door een dier

  • Direct gratis hulp en advies
  • Altijd persoonlijke begeleiding
  • Professionele letselschadespecialisten
  • Volledige ontzorging

Letsel opgelopen door een dier?

Gekrabd door de kat van de buurvrouw? Gebeten door een hond van een voorbijganger? Gevallen van een paard tijdens een manegeles? In veel gevallen kun je je schade verhalen bij de verzekeringsmaatschappij van de eigenaar van het dier. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen.

 

Wie is aansprakelijk voor het letsel?

Iemand anders moet aansprakelijk zijn voor de schade. In de meeste gevallen is dat de eigenaar van het dier. Is het je eigen huisdier geweest? Dan kun je niemand aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Je neemt namelijk als eigenaar van een huisdier zelf het risico dat je huisdier letsel kan veroorzaken. Dit wordt risicoaansprakelijkheid genoemd. Lees meer hierover in deze blog.

 

Eigen energie van het dier

Er moet ook sprake zijn van de ‘eigen energie van het dier’. Wat houdt dat in? Een dier is vaak onberekenbaar, je weet niet wat het dier gaat doen. Een paard, hond of kat kan onverwachte dingen doen, zoals springen, bijten, krabben, schoppen, vluchten, etc. Dit noemen we de eigen energie van het dier.

Helderheid in 4 stappen

1

Gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen jouw zaak.

2

Onderzoek

We stellen de verzekeringsmaatschappij van de eigenaar van het dier aansprakelijk.

3

Helder

We onderhouden contact met jou en de verzekeraar.

4

Vergoeding

We verhalen de schade en helpen je weer op weg.

Afspraak maken

Voorbeelden

Wanneer is de eigenaar van het dier aansprakelijk? We zetten een paar voorbeelden op een rijtje.

 

Ziekte overbrengen
Als een dier een ziekte overbrengt op een ander dier of op jou als persoon, dan is er geen sprake van de eigen energie van het dier. Dit betekent dat er geen sprake is van aansprakelijkheid en wordt de schade niet vergoed.

Gebeten?
Als het dier wordt aangespoord om te bijten (bijvoorbeeld een politiehond die getraind is om verdachten op te sporen en te bijten), dan is er geen sprake van de eigen energie van het dier. Dus de schade kan niet worden verhaald.

Word je tijdens het hardlopen uit het niets in je kuit gebeten door een voorbijlopende hond? Of word je op visite uit het niets gekrabd of gebeten door een kat? In dat geval is de eigenaar van het dier wél aansprakelijk.

Persoonlijk gesprek

Gebeten door een hond? Gekrabd door een kat? Getrapt door of gevallen van een paard? Elk incident met een huisdier is anders.

Bel ons vrijblijvend om de mogelijkheden voor jouw specifieke geval te bespreken of maak een afspraak.

Onze juristen kunnen meestal al in een eerste gesprek een goede inschatting geven van de haalbaarheid van jouw zaak.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.

Bel Omid

Letselschade expert

Zal ik je even bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je z.s.m. terug.