Letsel door een dier - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan

KIJK WEER VOORUIT

Letsel door een dier?

Gekrabd door de kat van de buurvrouw? Gebeten door een hond tijdens een wandeling? Gevallen van een paard tijdens een les op de manege? In veel gevallen betaalt de verzekeringsmaatschappij van de eigenaar van het dier. Het is wel belangrijk dat het dier uit zichzelf heeft gebeten, gekrabd, geschopt, enzovoorts. Je hebt het niet zelf veroorzaakt of uitgedaagd door het dier te pesten of te slaan.

Ga naar verhalen

Wanneer is de eigenaar van het dier aansprakelijk?

Eigen energie van het dier

Een dier is vaak onberekenbaar, je weet niet wat het dier gaat doen. Een paard, hond of kat kan onverwachte dingen doen, zoals springen, bijten, krabben, schoppen en vluchten. Dit noemen we de eigen energie van het dier. Als hier sprake van is, heb je vaak recht op een schadevergoeding.

 

Eigen aandeel

Als je een hond of kat pest of slaat, kun je verwachten dat het dier bijt of krabt, uit angst of zelfbescherming. Dan heb je geen recht op een schadevergoeding. Het kan ook zijn dat je maar een deel van je schade krijgt vergoed. De verzekeraar betaalt dan bijvoorbeeld 25%, 50% of 75% van de schade. De verzekeraar bekijkt elke zaak apart hiervoor.

Ziekte overbrengen

Een dier kan een ziekte hebben en daarmee de ziekte overbrengen. Dit kan op een ander dier of op jou als persoon. Maar dat doet het dier niet uit zichzelf, maar onbewust. Er is dan geen sprake van de eigen energie van het dier. De eigenaar van het dier is dan niet aansprakelijk en hoeft geen schade te vergoeden.

 

Letsel door je eigen dier

Heb je (letsel)schade door je eigen huisdier? Dan kun je niemand aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Je neemt namelijk als eigenaar van een huisdier zelf het risico dat je huisdier letsel kan veroorzaken. Dit heet risicoaansprakelijkheid. Lees hier meer over in onze blog.

WIJ GAAN VOOR JE AAN DE SLAG

Wij zorgen ervoor dat de schade bijna altijd wordt vergoed

In dit soort zaken is er vaak wat discussie over de aansprakelijkheid. Na overleg met een van onze juristen wordt de schade bijna altijd volledig vergoed. Twijfel je of jij recht hebt op een schadevergoeding?

Neem contact op

Helderheid in 4 stappen

1

Gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen jouw zaak. Wat is er precies gebeurd?

2

Onderzoek

We stellen (de verzekeringsmaatschappij van de) eigenaar van het dier aansprakelijk.

3

Helder

We onderhouden contact met jou en de verzekeraar.

4

Vergoeding

We zorgen dat je schade zoveel mogelijk vergoed wordt en helpen je weer op weg.

Veelgestelde vragen

Klantverhalen

Voorbeelden uit de praktijk

01

Leah

02

José

03

Edwin

CONTACT

Een persoonlijk gesprek

Heb jij letsel door het dier van een ander? En denk je eraan de andere persoon aansprakelijk te stellen? Neem dan contact met ons op!

  • Ook als je het nog niet zeker weet. Het eerste gesprek is altijd gratis en je zit nergens aan vast.
  • Je weet dan meteen of er kansen zijn voor een snelle en goede aanpak van je zaak.
  • Kies je voor ons? Dan helpen we je gratis verder. Onze kosten worden namelijk betaald door de verzekeraar die aansprakelijk is.

Meer weten? Vul het formulier hiernaast in. En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Bellen kan ook: 085-0653149

Vraag een vrijblijvend gesprek aan