Letselschade bij agrariërs - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

HOE ZIT HET?

Letselschade bij agrariërs

"Een losgebroken koe van de buurman die mijn cliënte met een melkveebedrijf ernstig knieletsel bezorgt. Een zware achterop-aanrijding waardoor mijn cliënt ernstig beperkt is en zijn geiten niet kan voeren. Zomaar een paar voorbeelden uit mijn praktijk waarin agrariërs met letselschade te maken krijgen." In deze blog legt Jan van den Berg (mede-eigenaar van Helder bij letselschade) uit waarom dit complexe zaken zijn en waarom Helder bij Letselschade je daarbij het beste kan helpen.

Kennis van de agrarische sector

Jan: “De agrarische sector en het boerenbestaan is een wereld op zich. Het is lastig, zeker voor een aansprakelijke verzekeraar, om te begrijpen hoe die wereld in elkaar zit als je niet zelf op een boerderij opgegroeid bent. Het boerenleven is mij met de paplepel ingegoten. Dit is een groot voordeel in de zaken waarbij mijn cliënt agrariër is. Als agrariër werk je niet van 9 tot 5 en moet je soms tot in de late uurtjes door. Ik herken dat en merk dat mijn cliënt en ik elkaar snel begrijpen en dat schept vertrouwen. Vertrouwen in een samenwerking voor een soms jarenlang traject met een verzekeraar.”

 

 

Zelfstandig ondernemers

“Agrariërs zijn vrijwel altijd zelfstandig ondernemers. Zij merken het direct in hun portemonnee als zij door een ongeval letsel oplopen en niet kunnen werken. Er staat daarom vanaf het begin vaak druk op de zaak om in eerste instantie financiële rust te creëren en daarna een oplossing te vinden voor de praktische problemen die er ontstaan. Omdat ik ook zelfstandig ondernemer ben, begrijp ik die problemen en is de oplossing vaak snel gevonden.”

“Agrariërs merken het direct in hun portemonnee als zij door een ongeval letsel oplopen en niet kunnen werken.”

“Agrariërs merken het direct in hun portemonnee als zij door een ongeval letsel oplopen en niet kunnen werken.”

 

Praktische problemen, maar ook oplossingen!

“Het mooiste aan mijn werk is toch wel het vinden van de beste oplossing. Sowieso streeft Helder bij Letselschade niet naar de hoogste schadevergoeding, maar altijd naar de beste oplossing. Een goed voorbeeld is het voeren van het vee. Hoewel er steeds meer geautomatiseerd wordt, blijft er veel fysiek werk over. Dit fysieke werk moet overgenomen worden door bijvoorbeeld bedrijfsverzorging. Zeker als dat structureel is, als er bijvoorbeeld blijvend letsel is, loopt dat behoorlijk in de papieren! Hierbij probeer ik mijn cliënten te ondersteunen en ontlasten. Ik denk met ze mee met het realiseren van oplossingen. Mijn rol is dus breder dan alleen het verhalen van de schade.”

 

 

Toekomstperspectief

“Ik stel mezelf altijd de vraag: wanneer en hoe kan ik mijn cliënt verantwoord ´loslaten´? Dat is wat mij betreft als er een duurzame oplossing is bereikt. Vaak betekent dat dat bepaalde taken uitbesteed of geautomatiseerd worden door de aanschaf van een machine. Als letselschadejurist ben ik ook de schakel tussen de verzekeraar en mijn cliënt. Ik zorg ervoor dat de verzekeraar de kosten vergoedt, waardoor mijn cliënt weer verder kan!”

 

 

Heb jij ook letselschade en ben je agrariër?

Bekijk onze pagina over letselschade bij ondernemers en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!