Een onbekend of onverzekerd motorvoertuig

Wanneer een motorvoertuig na een verkeersongeval doorrijdt of niet verzekerd blijkt te zijn, hoef je niet met lege handen te blijven staan. Je kan als letselschadeslachtoffer namelijk een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Blog gaat verder na de afbeelding

Wat zijn de vereisten om een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer te kunnen doen?

 Om een beroep te kunnen doen op het Waarborgfonds Motorverkeer is van belang dat:

  • De schade is veroorzaakt door een motorvoertuig. Onder een motorvoertuig wordt onder andere auto’s, snorfietsers, brommers, motoren verstaan, maar ook e-bikes.
  • Je er alles aan hebt gedaan om de veroorzaker te achterhalen. Vraag aanwonenden of men het motorvoertuig herkent of plaats een oproep op sociale media of in de lokale supermarkt. Ook is het van belang dat je zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen, aangifte doet bij de politie.
  • Er getuigen zijn. Getuigen zijn mensen die kunnen verklaren wat er is gebeurd, of een video-opname van het ongeval, of zogenaamde stille getuigen. Stille getuigen zijn achtergebleven sporen zoals onderdelen die van het motorvoertuig zijn gevallen, glasscherven of laksporen.

Slot

Heb je letselschade opgelopen, waarbij er sprake is van een onverzekerd of onbekend motorvoertuig, neem dan gerust contact met ons op. Onze hulp is ook in dit soort situaties gratis, doordat onze buitengerechtelijke kosten worden vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer.

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.