Wat is letselschade? - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

HOE ZIT HET?

Wat is letselschade?

Je bent slachtoffer van een ongeval en hierdoor heb je letsel. Dat is natuurlijk al vervelend genoeg. Er komt veel op je af. En ook bij het verhalen van letselschade komt veel kijken. Wij nemen zoveel mogelijk zorgen uit handen. Zo kun jij je richten op jouw herstel.

Wie betaalt jouw schade?

Als je slachtoffer bent van een ongeval dat iemand anders veroorzaakt (bijvoorbeeld een aanrijding) of waar een ander verantwoordelijk voor is (bijvoorbeeld een bedrijfsongeval), dan is diegene aansprakelijk voor jouw schade. We noemen diegene de tegenpartij. Als de tegenpartij verzekerd is, stellen wij de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk. We sturen de verzekeringsmaatschappij dan een brief waarin we uitleggen waarom wij vinden dat zij jouw schade moet betalen. In sommige gevallen vergoedt je eigen verzekering de schade en in sommige gevallen de tegenpartij zelf (bijvoorbeeld als hij of zij niet verzekerd is).

 

 

Wat kun je verwachten?

Kies je voor ons, dan word een van onze collega’s je belangenbehartiger. Deze neemt zoveel mogelijk zorgen uit handen. Wat doet onze belangenbehartiger voor je?

 

  • Je belangenbehartiger komt bij je langs om kennis te maken en te kijken hoe het met je gaat sinds het ongeval. Wat is je letsel? Waar loop je tegenaan in het dagelijks leven? Wat is je schade? En hoe kunnen wij je het beste helpen?
  • Wij zoeken voor je uit wie er aansprakelijk is en waar diegene verzekerd is. Vervolgens stellen wij de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk. Als zij de aansprakelijkheid erkent, dan betaalt zij jouw (letsel)schade.
  • We vragen (met jouw toestemming) medische informatie op over je letsel bij je behandelaars (zoals: het ziekenhuis, de fysiotherapeut, huisarts of psycholoog).
  • De schaderegelaar (een buitendienstmedewerker van de verzekeringsmaatschappij) komt bij je op bezoek om te kijken hoe het met je gaat en wat je schade is. Je belangenbehartiger is hierbij aanwezig.
  • De medische informatie sturen we naar onze medisch adviseur en de medisch adviseur van de verzekeringsmaatschappij. Dit zijn artsen die apart van elkaar bekijken of het letsel komt door het ongeval en wat de gevolgen hiervan zijn.
  • De arbeidsdeskundige komt bij je langs als je door het letsel lange tijd niet kunt werken. Waardoor kun je je werk niet (goed) uitvoeren? Welke werkzaamheden kun je wel uitvoeren? En wat heb je daarvoor nodig?
  • Als je bent hersteld, gaan we je zaak afwikkelen. Wij zorgen er dan voor dat je een schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.
  • Als je snel hersteld bent, dan krijg je meestal niet met alle partijen te maken en zullen niet alle stappen worden doorlopen. Als je letsel blijvend is, dan krijg je te maken met andere experts en ziet het proces er wat anders uit. Je belangenbehartiger informeert je hierover en ondersteunt je hierbij.

 

Als je snel hersteld bent, dan krijg je meestal niet met alle partijen te maken en zullen niet alle stappen worden doorlopen. Als je letsel blijvend is, dan krijg je te maken met andere experts en ziet het proces er wat anders uit. Je belangenbehartiger informeert je hierover en ondersteunt je hierbij.

“Je belangenbehartiger vraagt voorschotten voor je aan.”

“Je belangenbehartiger vraagt voorschotten voor je aan.”

 

Vergoeding van de schade

Na een ongeval heb je vaak schade. Deze schade wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij als zij de aansprakelijk erkennen. Tijdens de behandeling van je zaak vraagt je belangenbehartiger voorschotten aan. We houden een schadestaat bij, een overzicht waar alle kosten in staan die je maakt, en nog gaat maken door het ongeval. Omdat niet iedereen die kosten zelf kan voorschieten, doet de verzekeringsmaatschappij dit. Je belangenbehartiger vraagt deze voorschotten voor je aan. Ook zorgt je belangenbehartiger ervoor dat deze vergoedingen zo snel mogelijk op je rekening staat, zodat je niet in de financiële problemen komt.

 

 

Wat kost een letselschadejurist?

Voor onze hulp hoef je niet te betalen. Wij kunnen onze kosten namelijk verhalen op de aansprakelijke partij. Als dat een keer niet volledig lukt is dat ons risico en niet uw risico. U hoeft daarom niet voor onze dienstverlening te betalen.

 

 

Heb jij een ongeval gehad?

Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!