De nasleep van een ongeluk: wanneer betaalt de verzekering bij letselschade?

Het is een van de vervelendste dingen die je mee kunt maken: betrokken zijn bij een ongeluk. Helemaal erg is het als je lichamelijke klachten overhoudt aan het ongeval. Het herinnert je dagelijks aan het nare voorval en misschien kun je je werk niet meer of niet meer volledig uitvoeren. Hoe zit het met de uitkering van de verzekering in dit geval? Aan de hand van een voorbeeld leggen we het uit.

Blog gaat verder na de afbeelding

Praktijkvoorbeeld: uitbetaling door verzekering na een ongeval

Mevrouw Van Laar heeft in 2016 een vervelend ongeluk gehad. Sindsdien blijft ze kwakkelen met haar gezondheid en is ze niet meer de oude geworden. Haar werk als schoonmaakster kan ze door haar lichamelijk klachten eigenlijk niet meer uitoefenen, waardoor ze inkomsten misloopt. Ook heeft ze hulp nodig in huis.

De verzekeraar is niet overtuigd van het feit dat de klachten een direct gevolg zijn van het ongeluk. Mevrouw Van Laar wendde zich hierop tot Helder Letselschade. Wij stelden vast dat de geleden schade €95.000,- bedroeg. De verzekering wilde echter slechts €15.000,- uitkeren. Voor mevrouw Van Laar was dit onacceptabel. Hierop schakelden we een onafhankelijk arts in, die vaststelde dat de klachten wel degelijk het gevolg waren van het ongeval. Ook zullen de klachten nooit meer helemaal weg gaan.

Aan de hand van deze gegevens besloot de verzekering de uitkering te verhogen naar €25.000,-, wat nog nog steeds ver onder het door Helder vastgestelde bedrag lag. Hierop stapte Helder naar de rechter en bereidde een zaak voor, waarna de verzekering eindelijk toegaf en €100.000,- aan mevrouw Van Laar uitkeerde. Door alle bewuste vertragingen van de verzekeringsmaatschappij heeft de zaak twee jaar langer gelopen dan noodzakelijk.

 

laurens

“Als er bij een ongeval overduidelijk sprake is van klachten die daaruit voortkomen, moet de verzekering gewoon betalen.”

Als er bij een ongeval overduidelijk sprake is van klachten die daaruit voortkomen, moet de verzekering gewoon betalen. Hoe dwars ze ook liggen en hoe vervelend het proces ook is, uiteindelijk moet er gewoon vergoed worden.

Hulp nodig bij het claimen van letselschade na een ongeluk?

Kom je er zelf ook niet uit met je verzekeraar? Helder Letselschade heeft veel ervaring met dergelijke zaken. Wij helpen je graag stap voor stap bij de bemiddeling met de verzekeraar en het regelen van de schadevergoeding. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.