Medewerker aan het woord: Meltem Öztekin

Meltem Öztekin is sinds maart 2022 onderdeel van het team van Helder bij Letselschade als letselschadejurist. “Al sinds dag één voel ik me heel welkom binnen het bedrijf”, vertelt ze. “Helder bij Letselschade is heel toegankelijk, zowel richting medewerkers als richting cliënten. Onze betrokkenheid zorgt ervoor dat wij écht iets voor cliënten kunnen betekenen.”

Meltem is 28 jaar oud en woont in Noord-Brabant. Ze studeerde Rechten aan Tilburg University en heeft vervolgens ervaring opgedaan bij een Rechtswinkel en als bedrijfsjurist. Ze vertelt: “Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik de vacature van jurist Letselschade bij Helder bij Letselschade tegen. Deze sprak mij gelijk aan. Ik kan slecht tegen onrecht en ben Rechten gaan studeren omdat ik graag mensen wilde helpen. Tijdens mijn opleiding vond ik Aansprakelijkheidsrecht altijd al interessant. Als letselschadejurist kan ik hier nu in de praktijk mee aan de slag.”

Blog gaat verder na de afbeelding

Betrokken bij de cliënt

“Het werk als letselschadejurist is heel afwisselend”, vervolgt Meltem. “Dat begint al bij de locatie waarop je werkt: je zit niet alleen achter een bureau, maar bezoekt ook cliënten. Dit persoonlijke contact vinden we bij Helder erg belangrijk. Wanneer er sprake is van letselschade, bevinden mensen zich in een moeilijke situatie. Ik vind het fijn om hen op weg te kunnen helpen en zo iets voor iemand te kunnen betekenen. Mijn cliënten hebben bijvoorbeeld te maken met letsel na een verkeersongeval, zoals een whiplash of breuk, of letsel na bijvoorbeeld een hondenbeet. Als letselschadejurist ga ik bij hen op bezoek om het letsel en de klachten en beperkingen die dit geeft te bespreken. Vervolgens schrijf ik een rapport, stel ik de tegenpartij aansprakelijk en ga ik de schade verhalen. Gedurende dit proces hou ik contact met de cliënt: hoe verloopt het herstel en is er bijvoorbeeld een voorschot nodig om behandeling te bekostigen? De grote betrokkenheid die wij bij Helder tonen is echt iets waarmee we ons onderscheiden van andere letselschadejuristen.”

“Helder bij Letselschade onderscheidt zich door persoonlijke betrokkenheid”

Toegankelijk en flexibel

“Het bevalt me heel goed bij Helder bij Letselschade”, vertelt Meltem. “De organisatie is heel toegankelijk en persoonlijk, waardoor ik me gelijk thuis voelde. Ook zijn de collega’s betrokken en behulpzaam: we kunnen altijd een beroep op elkaar doen. Dit is prettig voor mij als medewerker, maar ook voor cliënten. Zij kunnen altijd rekenen op een hele gedegen basis aan kennis. Helder bij Letselschade biedt haar medewerkers bovendien veel vrijheid. Het werk is heel flexibel en je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen waar je werkt en om hoe laat je begint. Zelf werk ik op de vestiging in Delft, maar er is ook veel contact met de collega’s van de vestigingen Leusden en Arnhem. Binnen de kantoren heerst een informele, huiselijke en gezellige sfeer. Eens per maand komen we met alle collega’s bijeen in Leusden. Zo weten we van elkaar wat er speelt en leer je ook collega’s van de andere vestigingen beter kennen.”

Blijven ontwikkelen

Binnen Helder bij Letselschade vindt men het ook belangrijk om te blijven leren en te zorgen dat de kennis altijd up-to-date is. “Hierin word je als medewerker steeds gestimuleerd”, vertelt Meltem. “Zo volgde ik in een paar maanden tijd al drie cursussen. Het is heel leuk om je zo te kunnen blijven ontwikkelen in het vakgebied.”

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.