Cliënt aan het woord: Emiel

Vier jaar geleden: Emiel staat aan het hoofd van een goedlopend bedrijf in de elektrotechniek, wanneer hij als bijrijder in de auto van een vriend betrokken raakt bij een aanrijding. In eerste instantie lijkt hij er, met alleen wat hoofd- en nekpijn, goed vanaf te komen. Maar ’s avonds op een feestje gaat het licht uit. Hij komt in het ziekenhuis terecht met een zware whiplash. Tijdens het jarenlange revalidatie- en letselschadeproces dat volgt staat Helder bij Letselschade Emiel bij op juridisch vlak.

"Helder zorgde voor de nodige expertise, maar liet de keuze bij mij"

Blog gaat verder na de afbeelding

Na Emiels ziekenhuisopname volgt een lange revalidatie met een aantal keer een terugval. Ondertussen heeft hij ook nog steeds een bedrijf te runnen. “Een bijna onmogelijke situatie”, vertelt hij. “Mijn medewerkers zorgden ervoor dat het werk zo veel mogelijk door bleef gaan en ook een aantal collega’s sprong bij. Een goede tijdelijke oplossing, maar uiteindelijk werkte dit natuurlijk niet. Ik liep veel werk mis en zat bovendien met mezelf in de knoei. Voorheen was ik altijd bezig. Nu zat ik opeens thuis en kon ik niets.”

Echt helder

In deze onzekere periode komt de heldere aanpak van Helder bij Letselschade als geroepen. “Helder bij Letselschade communiceert zoals de naam al zegt: duidelijk, open en transparant. Dat is heel prettig in zo’n ingewikkelde situatie. Bovendien kon ik altijd rekenen op een snelle reactie.”

“Mijn contactpersoon Alexander voelde goed aan waar ik naartoe wilde en dacht met me mee. Hij ondersteunde me gedurende het hele proces op juridisch vlak en beantwoordde de vragen die ik hierover had.”

Altijd betrokken

Emiels zaak duurde een aantal jaren. “Helder bleef in deze periode altijd betrokken en op de hoogte. Ik werd over elke stap geïnformeerd en wanneer de tegenpartij een bod deed, was er steeds een moment van afstemming: waar sta ik nu en waar wil ik naartoe. Helder zorgde hierbij voor de benodigde expertise, maar liet de keuze bij mij.”

Emiels whiplash gaat niet meer over – daarvoor is de zenuwbaan te veel beschadigd. Hij moet met zijn nek- en rugklachten leren leven op een manier waarop hij zo min mogelijk klachten heeft. “Uiteindelijk koos ik ervoor om in de techniek te blijven werken, maar wel op een andere manier. Ik richt me nu meer op onderhoudswerkzaamheden, waardoor ik gedurende de dag meer afwisseling heb tussen achter een bureau zitten, autorijden en met mijn handen werken. Deze balans zorgt dat ik mijn werk zonder al te veel klachten kan uitvoeren.”

Opnieuw beginnen

Emiel: “Onderhoud is een heel andere tak van sport. Ik moet eigenlijk weer opnieuw beginnen. Hier ben ik nu langzaam in aan het groeien. Nu ik meer rust heb gevonden en met mijn bedrijf een nieuwe richting in ben ingeslagen, wilde ik ook de zaak afronden. In november is het balletje gaan rollen, waarna deze – mede dankzij Helder – begin juli is afgesloten. Dat voelt goed. Ik heb al tijden niet meer zo lekker geslapen.”

Wij staan voor je klaar

Je kunt direct contact met ons opnemen. Stel je vraag in de live-chat of bel 085 – 065 31 49. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 8:30 en 17:30.